Szpinakowa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • pomidor

    1/2 szt
  • szpinak liście

    1 garść
  • szynka

    7-8 plastrów
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozgrzać, ja smażę na maśle klarowanym. Szynkę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do masła i przysmażyć.Następnie dodać pomidora, odparować i dopiero posiekany szpinak - ma się tylko zeszklić i wbijamy jajka.Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Smażymy i podajemy posypane szpinakiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 29.12.2016 16:21
Musi być smaczna, ale dla mnie jajecznica musi być sama, reszta odbiera jej smak.
bgs1984 16.02.2013 10:40
mniam
marzenciak1985 16.02.2013 10:23
mniam
pierniczkowo 31.01.2013 11:01
super pomysł:)
Margo1 30.01.2013 11:29
nie robiłam takiej jeszcze
tessinka 27.01.2013 10:38
dobre to :)
IwonaDD 27.01.2013 10:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat