Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zapiekany w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser camembert 15 dag
ciasto francuskie 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
smietana 18% 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zapiekany w cieście francuskim

Szpinak podgrzewamy w garnku na małym ogniu delikatnie go podlewamy aż się rozmrozi . Ser camembert kroimy w kawałeczki dodajemy do szpinaku i dusimy na małym ogniu aż się roztopi , doprawiamy solą pieprzem i posiekanym czosnkiem . Pod koniec wlewamy śmietankę i jeszcze chwilkę dusimy cały czas mieszając . Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy masą szpinakową , Zawijamy w roladę i dobrze zlepiamy boki aby podczas pieczenia nic nie wyleciało. Zapiekamy około 30 minut w temp 180 C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.12.2013 09:08
fajny przepis
Łukasz15 06.11.2012 12:25
Pycha
Wafelek2601 03.11.2012 09:43
Pyszny
RenataZ-et 17.09.2012 16:29
Bardzo lubię potrawy ze szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak