Szpinak z jakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeże liście szpinaku umyć dokładnie pod pod bieżącą wodą. Zalać wodą i obgotować do czasu aż szpinak zmięknie - około 3 - 5 minut. Odcedzić i pokroić. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę lub drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć czosnek, dodać szpinak i dusić razem około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, rozmącić i wymieszać ze śmietaną. Wlać na patelnię ze szpinakiem, wymieszać i podsmażyć aż jajka się zetną

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 03.07.2014 09:43
smaczne i zdrowe
Kejti 22.06.2014 23:59
Lubię szpinak :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat