Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 20 dag
masło 2 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
jajko 2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
śmietana 18 proc 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jakiem

Świeże liście szpinaku umyć dokładnie pod pod bieżącą wodą. Zalać wodą i obgotować do czasu aż szpinak zmięknie - około 3 - 5 minut. Odcedzić i pokroić. Ząbki czosnku przepuścić przez praskę lub drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć czosnek, dodać szpinak i dusić razem około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, rozmącić i wymieszać ze śmietaną. Wlać na patelnię ze szpinakiem, wymieszać i podsmażyć aż jajka się zetną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 03.07.2014 09:43
smaczne i zdrowe
Kejti 22.06.2014 23:59
Lubię szpinak :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak