Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szpinak z jajkami po gruzińsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Szpinak z jajkami po gruzińsku - świetne danie na początek dnia.

Składniki:

szpinak świeży
1/2 kilograma
boczek wędzony
10 dag
cebula biała
1 sztuka
jajko
4 sztuki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
do smaku do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
świeża natka pietruszki
1 łyżka
Bazylia suszona Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
mielona kolendra
1/4 łyżeczki
Cząber suszony Prymat
1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkami po gruzińsku

Wykonanie:
Szpinak umyć i zalać wrzątkiem. W międzyczasie boczek przysmażyć na patelni z pokrojoną cebulą, wymieszać z odcedzonym szpinakiem, przyprawić do smaku, dodać natkę pietruszki i wymieszać. Wbić rozbełtane jajka, zamieszać, przykryć pokrywką i bardzo powoli podgrzewać do połączenia składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak