Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z fetą w pomidorach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 puszka
szpinak 200 g
feta 120 g
czosnek 1 ząbek
cukier do smaku
oliwa 2 łyżki
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z fetą w pomidorach

Pomidory wylać na patelnię, dodać oliwę i dusić do odparowania.
Dodać opłukany szpinak i przyprawy do smaku - ogrzewać na małym ogniu 10 minut.
Kiedy całość udusi się, dodać wyciśnięty czosnek oraz pokrojoną fetę.
Delikatnie wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Podawać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.10.2012 01:12
Zawsze to jakaś odmiana :)
angelika14 26.10.2012 18:29
ciekawe i pyszne
Poison1988 26.10.2012 17:53
Same pyszności :) lubię połączenie w tym wydaniu :)
wojtek5 26.10.2012 17:49
pycha
octo 26.10.2012 17:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak