szpinak młody

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    200 g
  • smalec

    50 g
  • cebula

    20 g
  • mąka

    3 g
  • koperek

    2 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak poszatkować. Dodać parę łyżek wody i dusić. Cebulę drobno pokroić. Zrobić zasmażkę, dodać cebulę i rozprowadzić wywarem ze szpinaku. Zasmażkę dodać do szpinaku razem z drobno pokrojonym koperkiem i natką. Doprawić do smaku cukrem i kwaskiem cytrynowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat