SZPECLE Z WĘDZONYM BOCZKIEM I MOZZERELLĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpecle

    0,5 kg
  • boczek wędzony

    150 gram
  • mozzarella

    100 gram
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpecle ugotować w osolonym wrzątku(szpecle mozna zrobić samemu z mąki,jajek i wody ja kupuje gotowe dostępne są w sklepach ALDI).Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć boczek pokrojony w słupki dodac posiekaną cebulę i smażyć aż boczek będzie chrupiacy a cebula szklista.Do cebuli i boczku włożyć ugotowane gorące szpecle, doprawić solą i pieprzem wymieszać i jeszcze chwilę podgrzewac.Szpecle wyłożyć na talerze,posypać startym serem mozzarella i zieloną pietruszką i podawać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.06.2016 21:34
wygląda smakowicie
barbara11561 17.01.2014 00:31
bardzo lubię te kluseczki:)
Wacław 29.06.2013 14:18
ciekawe i na pewno pyszne danie !
kuklik 02.05.2013 10:59
to jest rodzaj makaronu bo nigdy się nie spotkałam z taką nazwą
jeta72 21.03.2013 08:39
ale pychotka :-)
Łukasz15 28.12.2012 15:37
Super
Krystyna32 14.12.2012 07:53
extra
Dorian 06.10.2012 22:25
pysznosc
Ada-Gaba 26.07.2012 07:38
pyszne danie
Anna169Hosz 02.07.2012 09:26
Chętnie spróbuję:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat