Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa zupa z zacierkami Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 500 gram
śmietana 30% 200 gram
sól do smaku 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
olej do smażenia 50 gram
jajko 1 szt
mąka tortowa 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa zupa z zacierkami Joanny

Kroki postępowania

1
Szparagi obrałam i pokroiłam w 2 centymetrowe kawałeczki. Podsmażyłam na patelni posypując je płatkami soli morskiej cytrynowej .
Krok 1 - Szparagowa zupa z zacierkami Joanny foto
2
Do garnka wlałam 1/5 litra wody włożyłam podsmażone szparagi dodałam jarzynki do smaku. Gotowałam 20 minut szparagi zrobiły się miękkie
Krok 2 - Szparagowa zupa z zacierkami Joanny foto
3
Do miseczki wbiłam jajko i dodałam mąkę , widelcem rozbełtałam . Łyżeczka wrzucałam małe kluseczki ( zacierki) i mieszałam.
Krok 3 - Szparagowa zupa z zacierkami Joanny foto
4
Na sam koniec dodałam śmietanę zamieszałam i po 10 minutach wyłączyłam . Zupa gotowa smacznego.
Krok 4 - Szparagowa zupa z zacierkami Joanny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 27.06.2013 18:39
Uwielbiam szparagi :)
Kuchenka 27.06.2013 15:26
bardzo ładna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak