Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z marchewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
marchew 1 duża
olej z suszonych pomidorów 50 ml
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z marchewką

Szparagi oczyszczamy, usuwamy zgrubiałe końcówki. Układamy na blaszce.

Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z olejem, musztardą, solą oraz pieprzem. Polewamy szparagi.

Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 26.04.2016 17:37
nieskomplikowane ja przy szparagach stałam z godzinę przy gotowaniu w sosie beszamelowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak