Szparagi zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    2 pęczki
  • mleko

    3/4 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • pieprz

  • sól

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi zapiekane foto
Szparagi obrać, wrzucić do wrzącej wody i gotować 5 minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego
Krok 2 - Szparagi zapiekane foto
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i rozmieszać. Zdjąć z ognia i wlać mleko, rozmieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem zalać szparagi, posypać startym serem
Krok 3 - Szparagi zapiekane foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 15 - 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 20.05.2015 08:16
szparagi sa pyszne
Ada-Gaba 18.09.2012 07:43
pyszne danie
suzana 12.06.2012 23:22
na pewno wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat