Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z sosem sezamowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 500 g
sól
sok z cytryny
cukier łyżeczka
masło łyżeczka
sezam 2 łyżki
miód łyzeczka
sos sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z sosem sezamowym

Zagotuj osoloną wodę z cukrem,masłem,sokiem z cytryny.Włoż obrane szparagi i gotuj 15 min.Pokrój na 5 cm kawałki i ułóż w salaterce.Sezam upraż na patelni.W rondlu zagotuj sos sojowy z miodem,wrzuc sezam,wymieszaj i polej szparagi.Schłodź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak