Szparagi z sosem sezamowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    500 g
  • sól

  • sok z cytryny

  • cukier

    łyżeczka
  • masło

    łyżeczka
  • sezam

    2 łyżki
  • miód

    łyzeczka
  • sos sojowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotuj osoloną wodę z cukrem,masłem,sokiem z cytryny.Włoż obrane szparagi i gotuj 15 min.Pokrój na 5 cm kawałki i ułóż w salaterce.Sezam upraż na patelni.W rondlu zagotuj sos sojowy z miodem,wrzuc sezam,wymieszaj i polej szparagi.Schłodź.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat