Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z masłem miętowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
szparagi białe 1 pęczek
masło miętowe 10 dkg
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z masłem miętowym

Kaszę zalewam dwoma szklankami wody, dodaję sól i zagotowuję. Kiedy woda zostanie całkowicie wchłonięta przez kaszę, odstawiam ją w cieple miejsce np. pod koc. Szparagi dokładnie myję, obieram dokładnie i gotuję w wodzie z dodatkiem soli i cukru szczypta. Szparagi podaję z kaszą jęczmienną i masłem miętowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 14.05.2014 16:59
Super połączenie
Magula 05.05.2014 09:57
Podoba mi się to masło miętowe, fajny pomysł
Pietruszka 17.02.2014 08:16
pyszne szparagi
gosia56 25.09.2013 08:42
super szparagi
Anna133 05.08.2013 07:39
moje smaki jak zwykle pieknie podane
Łucja 02.07.2013 22:02
pysznie podane szparagi :) masełko miętowe musi smakować wyjątkowo :)
idealme 01.07.2013 13:11
uwielbiam takie smaki ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak