Szparagi z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1/2 pęczka
  • śmietana 30%

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • makaron

    100 gram
  • oliwa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron koła gotujemy w wodzie.
Szparagi myjemy, kroimy na 4 części. Kładziemy na patelnię,wlewamy oliwę i kilka łyżek wody, dusimy pod przykryciem. Dodajemy śmietanę, przyprawy i mieszamy , dusimy jeszcze przez kilka minut.
Podajemy z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 25.04.2014 21:22
pięknie się prezentują
IwonaKa 13.01.2014 10:45
ładnie podane
Klausia 06.01.2014 19:44
wygląda bardzo smakowicie :)
karolina1869 15.11.2013 20:13
wygląda pieknie
krystyna330 07.11.2013 23:08
dobry przepis
pestka 04.10.2013 09:32
bardzo ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat