Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie serowo - porowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi pęczek
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
por 1/2
serek topiony 50 gram
bulion 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie serowo - porowym

Kroki postępowania

1
Szparagi obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości. Odcedzamy i wykładamy na półmisek.
Krok 1 - Szparagi w sosie serowo - porowym foto
2
Por płuczemy, drobno siekamy i przesmażamy w małym garnuszku ( na oliwie).
Krok 2 - Szparagi w sosie serowo - porowym foto
3
Do pora dodajemy serek topiony, smażymy mieszając, aż się rozpuści. Po czym wlewamy bulion i mieszamy doprowadzając do wrzenia.
Sosem polewamy szparagi na półmisku, dekorujemy natką pietruszki.
Krok 3 - Szparagi w sosie serowo - porowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 18.06.2016 18:09
Pyszne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak