Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi zielone 1 kg (2 pęczki)
mąka pszenna 7 łyżek
sól 1 płaska łyżeczka
Musztarda miodowa Prymat 2 czubate łyżki
jaja 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia około 0,5 l

Porada

Zielone szparagi w nieco innej odsłonie- smażone w chrupiącym cieście musztardowym, idealne na pyszną przekąskę.

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście musztardowym

Kroki postępowania

1
Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce, umyte i obwiązane gumką wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy przez 4 minuty. Następnie przelewamy je zimną wodą, osuszamy na papierowym ręczniku.
Krok 1 - Szparagi w cieście musztardowym foto
2
Musztardę, mleko, mąkę, sól, jaja i obfitą ilość kolorowego mielonego pieprzu miksujemy. W cieście dokładnie zanurzamy szparagi.
Krok 2 - Szparagi w cieście musztardowym foto
3
Wrzucamy je partiami, aby miały odstępy (będzie je łatwiej przewracać) na głęboki tłuszcz i smażymy po minutę, z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Krok 3 - Szparagi w cieście musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.06.2017 08:04
fajne szparagi
ilka01 02.06.2017 21:32
Pyszności.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak