Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 10 szt
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 szt
cukier
sól
boczek wędzony 100 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odsączyć, lekko przestudzić.
Krok 1 - Szparagi w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie pokroić na mniejsze kawałki, na każdym układać szparagi i plasterki boczku. Zwinąć. Na wierzchu posmarować rozmąconym jajkiem.
Krok 2 - Szparagi w cieście francuskim foto
3
Piec około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać na gorąco.
Krok 3 - Szparagi w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.09.2013 19:57
świetny pomysł
gosia56 07.08.2013 20:54
jeszcze tak nigdy nie jadłam napewno pycha
Alex_M 06.08.2013 09:29
na pewno smaczne :)
halina17 05.08.2013 17:17
Dobry pomysł na szparagi.
owca441 05.08.2013 17:11
pomysłowe danie
iwi 05.08.2013 16:57
Fajne rozwiązanie
cukiereczek 05.08.2013 16:46
bardzo apetyczne
Cranberry 05.08.2013 16:43
fajny pomysł na szparagi
Kuchenka 05.08.2013 16:16
fajne i pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak