Szparagi w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe szparagi

    6 sztuk
  • ciasto francuskie

    opakowanie
  • żółty ser

    6 plastrów
  • parowki drobiowe

    3 sztuki
  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi dokładnie czyścimy,kroimy na pół i gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka przez około 10 minut,odcedzamy i studzimy.Ciasto rozkładamy i kroimy na 6 części.Po dwa kawałki szparagów zawijamy w żółty ser i układamy na porcji ciasta,dokładamy połówkę parówki i ciasto zwijamy w rulon.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.Do tego czerwony barszczyk i obiad gotowy.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 16.01.2014 10:32
bardzo smaczne
Krystyna32 05.02.2012 10:46
pycha
joanna77 02.01.2012 17:56
super
rutynka 21.11.2011 09:13
wyśmienite
Ania67 14.09.2011 08:09
rewelacja
piotereq 11.05.2011 09:28
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat