Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    20 szt
  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Szparagi w boczku

Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki a następnie gotujemy w osolonej wodzie tak aby końcówki wystawały ponad poziom wody. Szparagi gotujemy około 5 minut następnie osączamy na durszlaku. Szparagi zawijamy w boczek, posypujemy papryką i pieczemy na patelni z obu stron na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 22.06.2017 20:05
pyszne szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat