Szparagi w boczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    20 szt
  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końcówki a następnie gotujemy w osolonej wodzie tak aby końcówki wystawały ponad poziom wody. Szparagi gotujemy około 5 minut następnie osączamy na durszlaku. Szparagi zawijamy w boczek, posypujemy papryką i pieczemy na patelni z obu stron na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 22.06.2017 20:05
pyszne szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat