Szparagi na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 kg
  • masło

    10 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oskrobać z włókien wzdłuż szparagi, powiązać w pęczki i gotować w osolonej wodzie do miękkości. Wyjąć na półmisek i polać roztopionym masłem z sucharkiem lub białym sosem/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 07.03.2012 21:41
Marcia7 widać, ze to szparagi na fotce. Nie robiłem takich, jakoś nie przepadam.
marcia71 29.05.2011 13:26
mi to raczej wygląda na fasolkę szparagową a nie na szparagi
Klaudia007 08.07.2010 10:17
<Mniam>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat