Szparagi moja druga miłość - zielone szparagi z sosem balsamicznym z Modeny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • pomidorki koktajlowe

    6 szt
  • ocet balsamiczny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy szparagi. Są specjalne garnki do gotowania szparagów. Do garnka wkładamy je pionowo. Główki szparagów, które są rarytasem, wystają ok.2 cm. ponad poziom wody. Ogólnie szparagi wkładamy do gotującej wody, do której dodajemy sól, cukier i odrobinę masła. Gotujemy około 15 minut. Należy pamiętać, do zielonych nie dodajemy soku z cytryny, stracą kolor. Zielone szparagi najlepsze są ”al. dente” i powinny mieć grubość kciuka.
Ugotowane szparagi ułożyć na talerzu, razem z pomidorkami. Skropić gotowym zagęszczonym octem balsamicznym z Modeny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 17.05.2016 23:34
Szybkie i obłędnie smaczne
foczka-ks 20.05.2015 08:05
ale smaczna uczta
Monika78 26.11.2013 19:31
ale kolory, wspaniała kompozycja
ana1 18.10.2013 16:35
ślicznie podane i wygląda na bardzo pyszne
Ania84 18.10.2013 11:32
równiez jestem fanką szparagów :) wypróbuję i taką wersję
Beata999 18.10.2013 11:26
I znowu takie piękne pyszności .
Megg 18.10.2013 10:16
przepięknie podane
Magula 18.10.2013 09:54
pieknie podane
jasiek 18.10.2013 09:17
pyszna i zdrowa przekąska
Paolcia 18.10.2013 08:46
pysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat