Szparagi marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    30 dkg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ocet jabłkowy

    1/4 szklanki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać, ugotować.
Wodę wlać do małego garnka, dodać ocet i resztę składników marynaty, zagotować.
Ugotowane szparagi ułożyć w słoiczku, dodać pokrojoną cebulę, zalać gorącą marynatą. Zakręcić słoik, odstawić żeby przestygły.
Wstawić do lodówki, można przechowywać 10 dni .
Podawać jako przekąskę.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 05.06.2015 11:18
Czas spróbować:))
Margo1 04.06.2015 08:46
Takich raczej nie jadłam
jozefinach 02.06.2015 03:10
Uwielbiam szparagi. Takich jeszcze nie jadłam.
Alex_M 01.06.2015 12:41
ciekawe :)
Anna133 01.06.2015 11:13
wygląda niezwykle smakowicie ;)
Maridka19 01.06.2015 10:56
lubimy takie szparagi :)
fotoviderek 01.06.2015 10:12
Pyszne szparagi :)
bertpvd 01.06.2015 09:52
pychota :)
gosia56 01.06.2015 08:46
sama nigdy nie robiłam takich ale często kupuję w słoiku szparagi ale takie domowe na pewno pyszne
adelajda 01.06.2015 08:28
Jak dla mnie bardzo smaczne ...:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat