Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi biednej babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi biednej babci

Liście średniej wielkości kalafiorów okroić w taki sposób aby pozostały tylko jasne zgrubienia. Obrać i oskrobać aby usunąć włókna następnie wypłukać i pokroić na długość ok 10-12 cm. Tak przygotowane zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok 30-40 minut.Kiedy będą miękkie odlać wodę wyłożyć na talerz i podać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2014 08:16
ciekawy przepis
Pani Domu 08.01.2014 18:58
z pewnością smaczne
Seba 14.12.2013 16:28
fajny przepis
Ada-Gaba 12.12.2013 13:09
pomysłowe danie
Wafelek2601 10.12.2013 16:26
Bardzo smaczne
MarchiochaKucharzy 05.12.2013 09:28
uwielbiam szparagi!
Ola1young 03.12.2013 16:02
ciekawe danie,dla mnie nowość :)
berys18 01.12.2013 09:07
pomysłowe, wyglądają jak prawdziwe szparagi
kuklik 06.11.2013 20:20
ja też wyrzucałam ale już się poprawię
Bernadeta 06.11.2013 10:34
super przepis
adelajda 27.10.2013 11:29
pomysłowy przepis :)
Dorian 24.10.2013 09:46
dlaczego babcia byla biedna?
Róża1 16.10.2013 15:26
podziwiam ciekawy pomysł!!!!!
Ewelina38 30.09.2013 12:51
super sprawa z tymi liśćmi kalafiora, sprytnie :)
cooleczka 28.08.2013 20:36
też nie wiedzialam, ze mozna task przyrzadzic liscie kalafiora
Halina14 27.08.2013 08:42
ciekawy przepis
Wacław 25.08.2013 10:03
szybko i smacznie
Aannkaa82 18.08.2013 22:07
No popatrz a ja nie wiedziałam że to można zjeść :) następnym razen na pewno spróbuję jak smakują.
Granita 17.08.2013 00:50
o ja bezmyślna...wyrzucałam i w świetle Twojego przepisu okazuje się, że marnotrawiłam...
Pietruszka 10.08.2013 22:46
no, no. Fajne
Bernadeta1 07.08.2013 22:12
Ciekawy pomysł a jaka oszczędność, super
gosia56 07.08.2013 13:26
super pomysł a ja zawsze całosc daję kurom trzeba następnym razem tak zrobić
Grazyna0211 31.07.2013 10:07
super pomysł nigdy bym na to nie wpadła
treonina 29.07.2013 20:16
a ja te listki zawsze wyrzucałam...
ankaryba 24.07.2013 08:26
fajny przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak