SZPARAGI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 PĘK
  • masło

    do smażenia łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do posypania łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy,a następnie, na gorące jeszcze kładziemy kawałek masła i, jeśli ktoś lubi, lekko je posypujemy pieprzem. Można też je polać roztopionym masłem lub podsmażyć na rozgrzanym maśle na patelni. Podsmażanie szparagów na maśle wydobywa z nich jeszcze dodatkową słodycz. Jeśli zdecydujemy się na polewanie roztopionym masłem to nic nie stoi na przeszkodzie (jeśli oczywiście lubimy) żeby zrobić zasmażkę (tzn. do masła na patelni dodać tartą bułkę).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sundaytn 22.05.2011 16:43
uwielbiam!
gosia561 21.05.2011 22:37
muszę zrobić
rybka 21.05.2011 13:58
dziś u mnie na obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat