Sznycle z piersi kurczaka zapiekane

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    70 dag
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • mleko 2%

    80 mililitrów
  • ser żółty

    15 dag
  • szczypiorek

    1 mały pęczek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sznycle z piersi kurczaka zapiekane foto

Piersi z kurczaka podzielić na porcje i każdy posolić i popieprzyć. Mleko wymieszać z musztardami. Mięso zanurzyć w marynacie i odstawić na kilka minut.

Krok 2 - Sznycle z piersi kurczaka zapiekane foto

Szczypior posiekać, ser zetrzeć na grubych oczkach, dodać mąkę i wymieszać.  Mięso wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące z serem.

Krok 3 - Sznycle z piersi kurczaka zapiekane foto

Zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 10.06.2012 18:16
apetycznie wyglądają..
Betka 31.05.2012 09:43
rewelacja;)
joanna43 24.05.2012 08:21
Bardzo fajna propozycja, jeszcze takich nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat