sznycle z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznyclówka cielęca

    60 dag
  • jajka

    5 szt.
  • mąka

    1/2 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szklanki
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 porcje. Oprósz solą i pieprzem.
Na jednym talerzyku roztrzep jajko, na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Kładź na niej kotlety panierowane kolejno w mace, jajku, tartej bułce. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni, osącz na papierowych ręcznikach.
Na czystej patelni z odrobiną tłuszczu usmaż 4 sadzone jajka. Zdejmij je z patelni, wytnij z nich kwiatki, od razu kładź na kotletach i podawaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz17 18.11.2011 10:12
fajny przepis
halina17 06.04.2011 12:50
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat