Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sznyclówka cielęca
60 dag -
jajko
5 szt. -
mąka
1/2 szklanki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3/4 szklanki -
olej do smażenia
-
sól
Przepis i sposób przygotowania sznycle z jajkiem
Na jednym talerzyku roztrzep jajko, na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Kładź na niej kotlety panierowane kolejno w mace, jajku, tartej bułce. Smaż je z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni, osącz na papierowych ręcznikach.
Na czystej patelni z odrobiną tłuszczu usmaż 4 sadzone jajka. Zdejmij je z patelni, wytnij z nich kwiatki, od razu kładź na kotletach i podawaj.
Komentarze (2)