Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka smażone w cieście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka smażone w cieście

Mięso rozbijamy tłuczkiem, niezbyt mocno. Oprószamy je z obu stron solą , pieprzem oraz czosnkiem i odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki.

W tym czasie przygotowujemy ciasto. W tym celu miksujemy jajka, oliwę i mąkę. |Dodajemy szczyptę soli. Masa powinna wyjść dość gęsta.


Obtaczamy każdy sznycel w cieście (ja pomagałam sobie szczypcami:)) i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy mięso na średnim ogniu , przewracając je oczywiście, około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.10.2016 22:05
ciekawy przepis
asiatok 02.05.2016 10:42
Sznycelki jak marzenie!
msmariusz 18.01.2015 14:27
sznycle ładnie wyglądają
Mira85 02.01.2013 15:18
fajne
EWI 02.01.2013 13:01
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak