sznycle wegetariańskie

sznycle wegetariańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grahamki

    3 szt.
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt.
  • mąka sojowa

    2 łyżki
  • cebula biała

    1 szt.
  • pieczarki

    100 gram
  • szpinak

    kilka liści
  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sznycle wegetariańskie

Grahamki namoczyć w mleku i zagotować. Dodać posiekaną cebulę, pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, posiekane listki szpinaku i przyprawy. Zagęścić mąką sojową i jajkiem.
Uformować małe sznycelki, ewentualnie obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na gorącym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marta1371 04.05.2011 16:52
przepis warty wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat