Sznycle mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • mięso mielone wieprzowe

    40 dkg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczkę
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczkę
  • tłuszcz do smażenia

    10 dkg

Panierka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sznycle mielone foto
Przygotować wszystkie składniki ,zmielić mięso.
Krok 2 - Sznycle mielone foto
Bułkę namoczyć, odcisnąć, cebulę pokroić.
Krok 3 - Sznycle mielone foto
Cebulę i bułkę namoczoną dodać do mięsa wymieszać ,dodać jajko.
Krok 4 - Sznycle mielone foto
Przyprawić pieprzem i solą, formować kulki.
Krok 5 - Sznycle mielone foto
Kulki obtoczyć w bułce tartej i formować płaskie sznycle .
Krok 6 - Sznycle mielone foto
Układać na patelni i smażyć na tłuszczu.
Krok 7 - Sznycle mielone foto
Smażyć z obu stron.
Krok 8 - Sznycle mielone foto
Gotowe można podawać do ziemniaków i surówki a także z chlebem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat