Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle mielone

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczkę
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczkę
tłuszcz do smażenia 10 dkg

Panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle mielone

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki ,zmielić mięso.
Krok 1 - Sznycle mielone foto
2
Bułkę namoczyć, odcisnąć, cebulę pokroić.
Krok 2 - Sznycle mielone foto
3
Cebulę i bułkę namoczoną dodać do mięsa wymieszać ,dodać jajko.
Krok 3 - Sznycle mielone foto
4
Przyprawić pieprzem i solą, formować kulki.
Krok 4 - Sznycle mielone foto
5
Kulki obtoczyć w bułce tartej i formować płaskie sznycle .
Krok 5 - Sznycle mielone foto
6
Układać na patelni i smażyć na tłuszczu.
Krok 6 - Sznycle mielone foto
7
Smażyć z obu stron.
Krok 7 - Sznycle mielone foto
8
Gotowe można podawać do ziemniaków i surówki a także z chlebem.
Krok 8 - Sznycle mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak