Sznycle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle wieprzowe

    5 szt
  • boczek

    50 g
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    3 szt
  • musztarda

    3 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle posmarować musztardą. Pieprz ziołowy wymieszać z mąką, obtoczyć w niej sznycle. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Sznycle smażyć na małym ogniu z każdej strony przez 3-4 minut. na ciemnozłoty kolor. Na każdym sznuclu układać porcję cebulki z boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 04.10.2012 08:57
Super
Łukasz15 19.07.2012 10:21
Lubię sznycle
iza15 09.08.2011 23:57
pyszności
Adamorek 27.06.2011 21:33
fajne
jasiek 21.06.2011 18:54
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat