Sznycelki po Bieszczadzku

Sznycelki po Bieszczadzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kapusta biała

    1/4 główki
  • mąka

    4 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • kostka wołowa

  • bułka paryska

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w bardzo drobną kosteczkę gotujemy ok 3 min .Studzimy dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku dodajemy do mięsa.Bułkę moczymy w mleku dobrze odciskamy dodajemy do masy mięsnej.Dodajemy jajka .Doprawiamy sola pieprzem i dobrze mieszamy .Formujemy podłużne sznycelki obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor.Usmażone przekładamy do brytwanki zalewamy wodą dodajemy kostkę wołową .Dusimy ok 15 min pod przykryciem .Jeżeli trzeba doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą w płynie .Zaciągamy mąką z śmietaną -zagotowujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin Vw1 06.02.2012 19:15
świetne sznycelki
gottrina 06.11.2011 09:53
wygladaja smakowicie
Monika111 06.11.2011 08:41
fajne :)
Gabriela5 06.11.2011 08:37
bardzo pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat