Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki drobiowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 filet podwójny z kurczaka
szklanki mąki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz i sól
olej do smażenia
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki drobiowe

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.
Krok 1 - Sznycelki drobiowe foto
2
Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 2 - Sznycelki drobiowe foto
3
Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się.
Krok 3 - Sznycelki drobiowe foto
4
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Sznycelki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak