Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
1 kg. -
mąka do panierowania
- - -
jajko
1 sztuka -
sól
- do smaku -
tłuszcz do smażenia
- - -
Bułka tarta klasyczna Prymat
- - -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania SZNYCEL Z SZYNKI WIEPRZOWEJ
Kotlety natrzeć solą. Jajko rozbić widelcem, dodać pieprz ziołowy i czarny.
Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)