SZNYCEL Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

SZNYCEL Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg.
  • mąka do panierowania

    - -
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    - do smaku
  • tłuszcz do smażenia

    - -
  • bułka tarta

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - do smaku
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w skośne kotlety w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem.
Kotlety natrzeć solą. Jajko rozbić widelcem, dodać pieprz ziołowy i czarny.
Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat