Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel bawarski i farfalle w kurkach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan o smaku cytrynowym Smak 3 łyżeczki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżeczki
sól i pieprz
jajko 1
cebula 1 duża
olej do smażenia
makaron farfalle
śmietana 18 proc 4 łyżki
rosół drobiowy pół szklanki
biała część pora
mąka pszenna
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
wino białe wytrawne pół szklanki
schab 3 plastry
kurki 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel bawarski i farfalle w kurkach

Kurki i posiekany por usmażyć na masle, podlać winem i rosołem, zagotowac, dolać śmietanę, wrzucić nać pietruszki, cząber i imbir, ziele ang, liść laurowy, sól i pieprz i dusić pod przykryciem 10 minut. Zagęścić mąką rozrobioną z wodą i zagotować. Farfalle ugotowac al dente.
Każdy plaster schaby smarujemy z jednej strony łyżeczką chrzanu, z drugiej musztardą, solimy, pieprzymy,zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w mące z bułką tartą i smazymy na złocisto na oleju w sąsiedztwie pokrojonej w krążki cebuli. Makaron polewamy sosem kurkowym, na sznyclach ukladamy krążki cebuli, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.09.2013 15:31
przepyszne jedzonko
bogusia19 12.09.2013 12:42
od razu do ulubionych
joanna__s 12.09.2013 12:41
Pycha!! Nic dodać nic ująć.
kasiaw 12.09.2013 10:54
ciekawy przepis trzeba wypróbować
dodi 12.09.2013 09:54
smaczny obiad
Anna169Hosz 12.09.2013 09:54
Ciekawa paniera, musze wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak