szmurowana kapusta z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • boczek

  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    5 łyżek
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę szatkujemy,wrzucamy na garnka z gotującą wodą, solimy, dodajemy margarynę, boczek podsmażamy na patelni, dodajemy do kapusty. gotujemy do miękkości.
z ugotowanej kapusty bierzemy pół szklanki wody, wylewamy ją patelnię dodajemy mąkę i robimy tak zwaną zasmażkę. przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. gotową dodajemy do kapusty przyprawiamy cukrem i octem, dokładnie mieszamy.
kapustę można podawać do mięs. pychotka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat