Szkocie połówki jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • mięso mielone

    50 dag
  • bułka czerstwa

    1/2
  • woda

    75 ml
  • cebula

    1
  • przyprawa do mięsa mielonego

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    3 szczypty
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

  • smalec

  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szkocie połówki jaj foto
Mięso mielone mieszamy z przyprawą do mięsa mielonego. Wbijamy jajko i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Dorzucamy jeszcze bułkę wymoczoną w 50ml wody i wszystko dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa.
Krok 2 - Szkocie połówki jaj foto
Dosypujemy jeszcze soli do smaku, pieprzu czarnego, majeranku i papryki słodkiej. Mieszamy ponownie.
Krok 3 - Szkocie połówki jaj foto
Ugotowane na twardo jajka rozcinamy po połowie. Połówkę jajka oblepiamy dokładnie mięsem mielonym.
Krok 4 - Szkocie połówki jaj foto
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.
Krok 5 - Szkocie połówki jaj foto
Gdy uzyskają ładny kolor przekładamy na talerz.
Krok 6 - Szkocie połówki jaj foto
Możemy podawać z ziemniaczkami lub jeść z pieczywem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 26.10.2012 15:01
inspirujace ;)
Miki 04.04.2012 21:00
interesujace
Mariusz10 19.01.2012 17:13
smaczne
Karol P 05.01.2012 11:39
smaczniutkie
goofy9 05.12.2011 15:47
świetny pomysł
MAR3STA 20.11.2011 22:44
pycha jedzonko
agnieszka137 19.11.2011 23:48
extra! po prostu:)
aginaa 19.11.2011 20:04
super
Anna146 19.11.2011 11:32
kotlety z niespodzianką - super
Jarlin 19.11.2011 08:34
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat