Przepis i sposób przygotowania na: Szkocie połówki jaj
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj2-2.jpg)
![Krok 2 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj3-2.jpg)
![Krok 3 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj4-2.jpg)
![Krok 4 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj5-2.jpg)
![Krok 5 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj1-2.jpg)
![Krok 6 - Szkocie połówki jaj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szkocie-polowki-jaj0-2.jpg)
jajko | 1 |
mięso mielone | 50 dag |
bułka czerstwa | 1/2 |
woda | 75 ml |
cebula | 1 |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3 szczypty |
majeranek | 2 łyżeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
smalec | |
jajko ugotowane na twardo | 4 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: