Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczypiorkowa pasta z makreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
jajko 3 szt
majonez 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szczypiorkowa pasta z makreli

Kroki postępowania

1
Mięso z makreli dokładnie oddzielamy od ości. Przekładamy do miseczki.
Krok 1 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto
2
Szczypiorek myjemy i osuszamy, bardzo drobno kroimy i dodajemy do makreli.
Krok 2 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto
3
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. Dokładamy do miseczki z makrelą.
Krok 3 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto
4
Dodajemy majonez. Obficie przyprawiamy pieprzem.
Krok 4 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto
5
Całość dokładnie mieszamy i jeszcze dodatkowo rozgniatamy widelcem, dla uzyskania jednolitej masy.
Krok 5 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto
6
Tak przygotowaną pastą z makreli smarujemy kanapeczki lub ciepłe tosty.
Krok 6 - Szczypiorkowa pasta z makreli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.11.2014 08:51
pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak