Szczupakowa zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowa i część od ogona ze szcz

  • cebulka

    1 mała
  • marchewka

    1 szt
  • kawałek selera

  • kaszy gryczanej

    0,5 woreczka
  • ziemniak

    1 duży
  • koperku i natki pietruszki

    po 1 łyżce
  • sól

  • cukru

    1mała łyżeczka
  • sos sojowy do smaku

  • pieprz mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną i dokładnie umytą głowę i dzwonko od ogona włożyłam do 2 litrów zimnej wody.Dodałam obraną i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojonego w kostkę selera i pokrojoną w piórka cebulę. Gotowałam 15 minut, po czym usunłam główę i dzwonko, dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i 1/2woreczka opłukanej kaszy gryczanej. Gotowałam dalsze 30 minut.Doprawiłam podanymi przyprawami do smaku.Włożyłam mięso z dzwonka i podałam posypaną drobniutko pokrojoną natką pietruszki i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2015 10:53
Nigdy takiej nie jadłam.
mirosława4 30.04.2014 20:02
kolorowa i zdrowa zupa
Kulinarna Ja 01.12.2012 19:49
nigdy takiej nie jadłam, wygląda smakowicie!
aisoglam 01.12.2012 10:02
nigdy nie jadłam takiej zupy, ale z ogromną chęcią zrobię
Beata61 01.12.2012 08:08
wspaniała
miroslawa 01.12.2012 06:42
fantastyczna i bardzo kolorowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat