Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupakowa zupa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowa i część od ogona ze szcz
cebulka 1 mała
marchewka 1 szt
kawałek selera
kaszy gryczanej 0,5 woreczka
ziemniak 1 duży
koperku i natki pietruszki po 1 łyżce
sól
cukru 1mała łyżeczka
sos sojowy do smaku
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupakowa zupa

Oczyszczoną i dokładnie umytą głowę i dzwonko od ogona włożyłam do 2 litrów zimnej wody.Dodałam obraną i pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojonego w kostkę selera i pokrojoną w piórka cebulę. Gotowałam 15 minut, po czym usunłam główę i dzwonko, dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i 1/2woreczka opłukanej kaszy gryczanej. Gotowałam dalsze 30 minut.Doprawiłam podanymi przyprawami do smaku.Włożyłam mięso z dzwonka i podałam posypaną drobniutko pokrojoną natką pietruszki i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 10:53
Nigdy takiej nie jadłam.
mirosława4 30.04.2014 20:02
kolorowa i zdrowa zupa
Kulinarna Ja 01.12.2012 19:49
nigdy takiej nie jadłam, wygląda smakowicie!
aisoglam 01.12.2012 10:02
nigdy nie jadłam takiej zupy, ale z ogromną chęcią zrobię
Beata61 01.12.2012 08:08
wspaniała
miroslawa 01.12.2012 06:42
fantastyczna i bardzo kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak