Szczupak z sosem chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1kg
  • wywar z jarzyn

  • pieprz

    kilka ziaren
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • sos chrzanowy

    1szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka oczyścić ,umyć,posolić i zostawić na noc w chłodnym miejscu .Następnego dnia opłukać ,włożyć do garnka grzbietem do góry,zalać wywarem z jarzyn ,dodać przyprawy i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem .Miękką,lecz cała rybę zawinąć w pergamin ,włożyć do głębokiej brytfanny i wstawić na około godz do niezbyt gorącego piekarnika .Upieczonego szczupaka ułożyć na półmisku ,polać sosem chrzanowym i podawac z ziemiakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat