Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak z sosem chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1kg
wywar z jarzyn
pieprz kilka ziaren
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2
sos chrzanowy 1szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z sosem chrzanowym

Szczupaka oczyścić ,umyć,posolić i zostawić na noc w chłodnym miejscu .Następnego dnia opłukać ,włożyć do garnka grzbietem do góry,zalać wywarem z jarzyn ,dodać przyprawy i gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem .Miękką,lecz cała rybę zawinąć w pergamin ,włożyć do głębokiej brytfanny i wstawić na około godz do niezbyt gorącego piekarnika .Upieczonego szczupaka ułożyć na półmisku ,polać sosem chrzanowym i podawac z ziemiakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak