szczupak z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parmezan starty

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • mąka do obtoczenia

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

  • szczupak

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szczupaka sprawić umyć i pokroić na dzwonka oprószyć solą i pieprzem na chwilę odstawić na patelnię wlać olej rozgrzać szczupaka obtaczać w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron,naczynie żaroodporne wysmarować masłem wysypać warstwę parmezanu i układać dzwonka usmażonego szczupaka na koniec posypać resztą parmezanu i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.15min.podawać z ziemniakami na sałacie i ulubioną surówką lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.02.2013 09:55
pyszna taka ryba !
Justyna Jussstiii 18.04.2012 10:13
super
Seba 18.04.2012 08:08
pycha
IKrakowianka 17.04.2012 22:14
super pomysł
Kuchareczka2 17.04.2012 15:07
uwielbiam szczupaka z parmezanem nie jadłam
motylwe 16.04.2012 18:12
szczupaczek smaczny-bardzo dobra ryba
agunesu 16.04.2012 17:17
fajny przepis
eduszo 16.04.2012 16:52
No super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat