Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szczupak
2 dzwonka -
por
1-2 -
marchewka
350 g -
seler
400 g -
pietruszka
100 g -
gruszka
2 -
masło
1 łyżka -
olej
1-2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Puree- selera i pietruszkę gotujemy do miękkości. Obieramy. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i podsmażamy na łyżce masła z odrobiną oleju. Kiedy nieco zmiękną, miksujemy z pietruszką oraz selerem. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się