Szczupak w papilotach z groszkiem zielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek zielony

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • natka pietruszki

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • szczupak

    2 filet
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z szczupak myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną. Bierzemy folię aluminiową i formujemy jakby łódkę . Wkładamy tam filet z szczupaka. Nakładamy łyżkę masła , posiekana natkę pietruszki i 2 łyżki młodego groszku. Wszystko zamykamy w folie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni pieczemy ok 20 min. Podajemy z sokiem z cytryny. .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia19 04.07.2013 11:23
pysznie wygląda
dodi 04.07.2013 10:48
smaczny szczupak
aisoglam 04.07.2013 10:12
Pysznie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat