szczupak w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    ½ kg
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 dag
  • szczupak

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności i oczy, umyć dokładnie, pokroić w poprzek, w dzwonka. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, osolić gotować na wolnym ogniu przez 60 minut. Pod koniec gotowania dodać listek laurowy. Po ostudzeniu wyjąć rybę z wywaru, ułożyć na salaterkę, ozdabiając ją równocześnie ugotowanymi warzywami. Zalać przecedzonym przez płótno wywarem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 09.04.2011 10:14
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat