Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 3 sztuki
jajko 2
płatki kukurydziane 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Szczupaka oczyszczamy i płuczemy. Następnie kroimy na kawałki i przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem.
Następnie układamy w misce przekładając cebulą i liściem laurowym.
Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Krok 1 - Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych foto
2
Płatki kukurydziane mielimy w rozdrabniaczu na drobno.
Krok 2 - Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych foto
3
Kawałki ryby maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych płatkach.
Krok 3 - Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych foto
4
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż ryba się zrumieni.
Krok 4 - Szczupak smażony w płatkach kukurydzianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.01.2017 14:10
fajnie podana rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak