Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak pieczony z porem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 mniejszy
por 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cebula 1-2 sztuki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak pieczony z porem

Kroki postępowania

1
Sprawionego szczupaka płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie przyprawiamy w środku i na wierzchu solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Krok 1 - Szczupak pieczony z porem foto
2
Rybę układamy w naczyniu i obkładamy obraną i pokrojoną w plasterki cebulą. Naczynie przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 2 - Szczupak pieczony z porem foto
3
Por płuczemy i drobno siekamy. Podsmażamy, aż będzie miękki.
Krok 3 - Szczupak pieczony z porem foto
4
Następnie szczupaka faszerujemy przesmażonym porem i spinamy wykałaczkami.
Krok 4 - Szczupak pieczony z porem foto
5
Rybę wkładamy do rękawa wraz z cebulą (z naczynia). Pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Szczupak pieczony z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.02.2016 17:04
Smaczna rybka;))
Futka 15.02.2016 10:31
Świetny pomysł na przepyszną rybkę :D
Franciszek 15.02.2016 00:31
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak