Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawiowa z jjajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 3 garście
śmietana 4 łyżek
kość wieprzowa 1 szt
ziemniaki 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
marchew 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szczawiowa z jjajem

W 4 litrach wody gotujemy kość wieprzową ziemniaki marchew. (okolo 30 minut)

Następnie dodajemy pokrojony szczaw i gotujemy jeszcze przez 10 minut.

Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę

Podajemy z jajkiem na twardo

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 22.06.2013 21:49
pyszna zupka
Mona73 22.06.2013 21:31
dawono nie jadłam szczaiowej, ale bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak