Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw świeży 350 g
skrzydełka 4 sztuki
seler kawałek
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
smietana 18%
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa z jajkiem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w kosteczkę. Zalewamy wodą i dodajemy mięso. Gotujemy do miękkości mięsa. Szczaw bardzo dokładnie myjemy i płukamy. następnie siekamy go i podsmażamy na maśle. Dodajemy do bulionu warzywno mięsnego i gotujmy jeszcze około piętnastu minut.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zaprawimy śmietaną. Podajemy z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi na ćwiartki jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.04.2014 00:26
Dobra zupa.
Milena87 13.06.2013 21:11
jak ja dawno takiej zupy nie jadłam, pyszna
Megg 13.06.2013 13:38
pyszna zupka szczawiowa
Henryka2 13.06.2013 13:10
Klasyczny, pyszny barszczyk.
aisoglam 13.06.2013 12:58
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak