Szaszłyki z wołowiny z imbirem

Szaszłyki z wołowiny z imbirem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • imbir świeży

    3 kawałki
  • wołowina

    80 dag
  • słonika

    5- 8 dag
  • sos sojowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z wołowiny z imbirem

Wołowinę umyć i pokroić w kostki. Imbir posiekać i wymieszać z wódką i sosem sojowym. Do marynaty włożyć mięso i odstawić do lodówki na 2- 3 godziny, następnie wyjąć z marynaty i oprószyć solą oraz pieprzem. Kawałki mięsa nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian z cienkimi plasterkami słoniny i grillować z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IKrakowianka 15.10.2013 19:12
bardzo fajne
Barbara55 20.01.2012 17:53
lubię
kielcok1 05.12.2011 16:02
smaczny
novita26 01.05.2011 19:39
mniam
rakow2
rakow2 28.04.2011 16:45
lubię
RenataZ-et 23.04.2011 15:05
Podoba mi się ten pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat