szaszłyki z łososia z grilla

szaszłyki z łososia z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cukinia

    15 dkg
  • pieczarki

    10 dkg
  • masło czosnkowe

    10 dkg
  • sól

  • łosoś filet

    60 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety płuczemy osuszamy i kroimy na kawałki,wino mieszamy z sokiem z cytryny,sosem sojowym,solą i pieprzem,zalewamy kawałki łososia i zostawiamy na 1 godzinę.Cukinię myjemy oczyszczamy i kroimy na plastry ok 0,5 cm.Pieczarki oczyszczamy,gdy są duże kapelusze to kroimy na połówki.Łososia wyjmujemy z marynaty i osuszamy ściereczką,kawałki ryby cukinie i pieczarki nadziewamy na przemian na drewniane pałeczki do szaszłyków,posypujemy lekko solą i pieprzem.Masło czosnkowe kładziemy na blachę wyłożoną folią aluminiową i rozpuszczamy powoli na grillu.Szaszłyki kładziemy na maśle i grillujemy 10 min od czasu do czasu przewracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

09.12.2011 01:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat