Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 80 dag
brzoskwinie w puszce 1 puszka
sól i pieprz

marynata

syrop z brzoskwin
olej 5 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
chili 1/2 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
sól i pieprz

Porada

podawać z grzankami i zieloną sałatą.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Mięso umyć, osączyć, pokroić na kawałki i posolić. Brzoskwinie wyjąć z syropu.
Przygotować marynatę: połączyć wszystkie składniki marynaty, włożyć do niej kawałki mięsa, przykryć i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godz.
Brzoskwinie pokroić na kawałki i nabijać na szpadki na przemian z mięsem. Szaszłyki piec na ruszcie, stale je odwracając i polewając marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak