Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 80 dag
kostka rosołowa 1 szt
miód 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
pieprz do smaku
oliwa 4 łyżki
przyprawa gyros 1 łyżka

Porada

Szaszłyki podawać z sosem czosnkowym lub musztardowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka

Umyte i osuszone mięso pokroić kostkę. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć pokrojone mięso, wymieszać, przykryć i pozostawić w lodówce przynajmniej na 2-3 godziny. Następnie nabić na szpadki i piec około 20 minut na rozgrzanym ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak